SIIKU: X-Unlimited
10 sep 202131 okt 2021

SIIKU, Mutation-Glacies-Version-Groenlandia-2, 2018. Foto: SIIKU
SIIKU, Mutation-Glacies-Version-Groenlandia-2, 2018. Foto: SIIKU

Udstillingens tema bygger på ‘forbindelser’.

Et fællestræk for alle værkerne er, at de konkret inddrager grønlandsk natur som en stærk kontrast til det urbane Københavnske kvarter.
I en tid hvor vores økosystem er under pres og menneskers forskelligheder mange steder skaber stridigheder, påminder værkerne os om naturens rå skønhed og dens forbindelse til os selv, andre, og skaber refleksion over os, vores samtid og vores overlevelsesmuligheder i fremtiden.

X Unlimited tilbyder et værdigt kig ind i Grønlands aktuelle kulturproduktion direkte i Københavns offentlige rum med fokus på forbindelserne mellem Grønland og Danmark, mellem hinanden og til naturen omkring os.

Kunstnerne:
Bolatta Silis-Høegh (f. 1981 i Qaqortoq) er uddannet billedkunstner fra Aarhus Kunstakademi, har en lang række udstillinger, udgivelser og hædersbevisninger bag sig. Hun er en af de mest fremtrædende unge grønlandske kunstnere i øjeblikket.

Naleraq Eugenius (f. 1986 i Ilulissat) er uddannet lysdesigner og har for nyligt skabt store, lysbaserede installationsværker flere steder i Grønland.

SIIKU: David H. Péronard (f. 1981 i Nuuk) og Rasmus Nielsen (f. 1984 i Lyngby) har hhv. digital og analog baggrund i kunstverdenen, og begyndte deres samarbejde som SIIKU i 2017 med udgangspunkt i SIIKU manifestet.

Kilde: Til Vægs

Til Vægs
Lundtoftegade 9
Tirs-søn kl. 9-19 på områdets 7 skærme
Gratis

SIIKU: X-Unlimited
10 sep 202131 okt 2021

Del

'SIIKU: X-Unlimited'

Facebook