Performance: Sharing Perspectives
29 sep 2021  kl. 13

Pressefoto: Thorvaldsens Museum
Pressefoto: Thorvaldsens Museum

Hvad lægger du mærke til i et rum eller et kunstværk? Hvordan det føles at bevæge sig i samme hastighed som dine tanker? Hvad vil det sige gradvist at begynde at fornemme, hvordan din krop tilpasser sig et rum eller et indtryk?

I den performative score Sharing Perspectives kan du få et nyt blik på kunsten, og den måde vi deler den med andre på. Du deltager selv i performance og indgår i en helt særlig fysisk og sanselig oplevelse på Thorvaldsens Museum, hvor du sammen med en gruppe undersøger forskellige indtryk og vinkler i rummene. Scoren, der tidligere har været gennemført på TATE modern i London, giver en helt ny måde at opleve kunsten og Thorvaldsens farverige rum på.

Sharing Perspectives – scoren har til formål at guide deltagerne ind i en undersøgelse af rum og luft som et støttende, levende stof der eksisterer imellem deltager og kunstværker. Konceptet er at indøve forestillingen om luft som en blød, støttende pude at læne sig ind i og få støtte fra, når man står eller bevæger sig i rummet.

Denne performance er skabt af koreograf Dorthe Bjerre Jensen, og den har tidligere været gennemført på TATE modern i London i forbindelse med Olafur Eliassons udstilling In Real Life i 2019. Deltagerne blev bedt om at finde tre steder i udstillingsrummet, som de på det tidspunkt fandt særligt interessant eller tiltalende. Deltagerne blev derefter sat sammen med en anden deltager og blev herefter bedt om at dele deres steder med hinanden uden ord. Deltagerne blev efterfølgende inviteret til at reflektere over deres oplevelser med en forsker. I disse samarbejdsrefleksioner udtrykte deltagerne følelser af sammenhørighed, da scoren skabte et rum for deltagerne til at reflektere over sig selv, andre og det fysiske rum.

Kilde: Thorvaldsens Museum

Thorvaldsens Museum
Bertel Thorvaldsens Plads 2
1213 København K

Kontakt
+45 33321532

www.thorvaldsensmuseum.dk
Tir-søn 10-17
Tor 10-21

Entré til udstillinger
Gratis entré om onsdagen
Under 18 år: Gratis entré

Performance: Sharing Perspectives
29 sep 2021  kl. 13

Del

'Performance: Sharing Perspectives'

Facebook