Performance: Maven
3 okt 2021  kl. 13:20

Marika Seidler, skitse 2021
Marika Seidler, skitse 2021

MAVEN er et pulserende organ der udvider sig som en elastisk pose og trækker tråde ind i 1800 tallets kødboder der er bygget på kirkegården, ved ruinerne af den nedbrændte Nikolaj Kirke.

MAVEN, pladsen foran kirken, var centrum for 82 slagterboder og Kirkens tårn i midten var byens brandstation. Her hang brandslangerne til tørre på det forfaldne murværk og en særegen konstruktion; den såkaldte tidskugle blev hver dag bragt til falds fra toppen af tårnet præcis klokken 13. Byens borgere standsede, ledte efter lommeuret og rettede tiden ind.

Som menneskeligt organ, indeholder MAVEN bakterier der kommunikerer med hjernen gennem kemiske og elektriske signaler. Den elektriske kommunikation foregår via nervesystemet, som igen forbinder tarmsystem og hjerne.

Disse elementer udgør rammen for 5 iscenesættelser, som publikum oplever gennem denne performance. Undervejs møder vi b.la. slagtere, mavehjerne-sangere og dødedansere.

Oplev MAVEN gennem det historiske kvarter, gennem den menneskelige maves microbiom, der både påvirker vores følelsesliv og hjernens reaktionsmønstre og gennem sømændenes viser og bydelens fruentimmere.

MAVEN er en sensorisk publikumsinvolverende performance i Nikolaj Kirke.

Gratis efter alm. entré.

Kilde: Nikolaj Kunsthal

Nikolaj Kunsthal

Nikolaj Plads 10
1067 København K

Tir-fre 11-18
Ons-tor 11-20
Lør-søn 11-17

Entré til udstillinger
Gratis entré om onsdagen
17 år og derunder samt pensionister: Gratis

Kontakt

+45 3318 1780

Performance: Maven
3 okt 2021  kl. 13:20

Del

'Performance: Maven'

Facebook