Fernisering: Undisclosed
1 okt 2021  kl. 16-19

Pressefoto: Martin Asbæk Gallery

I Trine Søndergaards kommende udstilling kastes der lys over det, der normalt er skjult; mørke fotos af rødderne, som kommer til syne ved skrænten, såvel som de materialer, hvormed vi skærmer vor allerkæreste.

I udstillingen fortsætter Søndergaard sit arbejde med historiske beklædningsgenstande og -tekstiler. 1800-tallets hedebosyningerne var i sin samtid et skattet håndværk, der både var skabt og båret af kvinder. De karakteristiske hvide broderinger sættes i værkerne i forbindelse til vor tid, da de her bæres af lokale piger. De portrætterede befinder sig også selv mellem to tider, henholdsvis mellem pige- og kvindeliv, og netop den feminine erfaringsverden er også et tilbagevendende tema hos Søndergaard.

Hedebosyningerne var traditionelt set en kvindesyssel, der sidenhen er gået i glemsel, men som alligevel er blevet gemt. Udstillingen rummer flere betydningsfulde kontraster og lag, som er båret af Søndergaards interesse for tid og forholdet mellem nutid og datid. I udstillingen møder det historiske det nutidige med ambitionen om at skabe et tredje rum, hvor mennesker mødes på tværs af tid. Og foruden portrætterne optræder der på udstillingen også abstrakte gengivelser af hvordan tekstilerne stadig ligger gemt og beskyttet og har gjort det op igennem historien, inden deres forevigelse i fotografiet.

Kilde: Martin Asbæk Gallery

Martin Asbæk Gallery
Bredgade 23
1260 København K

Kontakt
+45 3315 4045

www.martinasbaek.com
Tir-fre 11-18
Lør 11-16

Gratis entré

Fernisering: Undisclosed
1 okt 2021  kl. 16-19

Del

'Fernisering: Undisclosed'

Facebook