Fernisering: Non-physical and Floating Free
1 okt 2021  kl. 17-19

Rieko Hotta: Imperfect Views, 2021.
Rieko Hotta: Imperfect Views, 2021.

Den japanske kunstner, Rieko Hotta arbejder i en seriel praksis, hovedsageligt bestående af malerier, der fremkalder taktile billedeformer, samt objekter og installationer baseret på et koncept af legemliggjort abstraktion, forpligtet til at bearbejde en abstrakt tænkning til fysikalitet ved hjælp af begrænsede materialer og farver.

I hendes nye malerier går hendes interesse i at kombinere proportioner – for eksempel former og regelmæssige arrangementer – med det uperfekte, mystiske, ødelagte eller ubalancerede. Ved hjælp af dæmpede farvetoner, skaber Hotta sine malerier ved til håndbevægelser og regelmæssigt arrangerede prikker og abstrakte former, og bevarer dermed det afbalancerede koncept, mens hun følger sin intuition for samtidig at ignorere og bryde konceptet. Indenfor denne proces søger Hotta at udtrykke et mere personligt abstrakt sprog, end vi tidligere har set. Derudover rejser hun spørgsmålet om, hvad og hvordan man scanner og berører en sfære, hvor det virkelige og det ikke-virkelige sameksisterer, og hvad der er tilbage, efter den individuelle tolkning er filtreret.

Med omhyggelige og præcise penselstrøg overlader Hotta sine malerier til en stille – næsten meditativ æstetik.

Rieko Hotta er født i 1977 i Tokyo. Siden 2012 har hun boet og arbejdet i Berlin. Hun er uddannet fra Nihon University College of Art, Department of fine Arts in Tokyo i 2001.

Kilde: Marie Kirkegaard Gallery

Marie Kirkegaard Gallery

Holbergsgade 17C
København K

Man-fre 10-18
Lør 9-17

Gratis entré

Kontakt

+45 2012 3053

Fernisering: Non-physical and Floating Free
1 okt 2021  kl. 17-19

Del

'Fernisering: Non-physical and Floating Free'

Facebook