ART MORNING: Japansk te-ceremoni og præsentation af Cathrine Raben Davidsens nye EICHU-stel
30 sep 2021  kl. 9-11

Cathrine Raben Davidsen, Eicho, 2021. Foto: Frederikke Nørgaard
Cathrine Raben Davidsen, EICHU, 2021. Foto: Frederikke Nørgaard

EICHU er et stentøjsstel, som kombinerer kunst og funktionalitet. Stentøjet har været igennem flere glasurbrændinger og hver enkelt del er et unika, som er håndmalet og glaseret af Cathrine.

Titlen EICHU refererer til den buddhistiske munk Eichū (永忠), der bragte te til Japan efter en rejse i Kina i det 9. århundrede. EICHU er oprindeligt lavet til et hus i Sverige, som Cathrine er ved at bygge sammen med sin svenske mand. Men hun har valgt, at lade et begrænset antal blive tilgængelige.

I Cathrine Raben Davidsens kunst udforskes mytologier, traditioner og fortællinger, der trækker tråde til kunsthistoriens store mestre såvel som vor tids eksistentielle og filosofiske tænkning. Udover sine malerier og tegninger er hun også anerkendt for sin keramik og arbejder i dag sammen med nogle af de største internationale gallerier med fokus på kunst og design. I 2020 viste Clay Keramikmuseum Danmark udstillingen TOTEM, hvor Raben Davidsen præsentererede over 150 keramiske unika værker skabt i samarbejde med Royal Copenhagen.

Cathrine Raben Davidsen er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi og har derudover studeret på kunstakademier i Italien og Holland. Hun har udstillet bredt i Danmark og i udlandet, og er repræsenteret i betydelige danske og internationale kunstsamlinger. Hun er repræsenteret af Nilufar Gallery, Milano og af The Future Perfect, New York, Los Angeles og San Francisco.

Gratis, men kræver tilmelding. Skriv til: josephine@tableau-cph.com
Eventet foregår på engelsk.

 

Kilde: TABLEAU

 

TABLEAU

Store Kongensgade 50
1264 København

Man-fre 10-18
Lør 10-17

Gratis entré

Kontakt

+ 45 3145 3130

ART MORNING: Japansk te-ceremoni og præsentation af Cathrine Raben Davidsens nye EICHU-stel
30 sep 2021  kl. 9-11

Del

'ART MORNING: Japansk te-ceremoni og præsentation af Cathrine Raben Davidsens nye EICHU-stel'

Facebook