Art Talk: Samtale med Astrid Myntekær og Hans Henrik Bruun
30 sep 2021  kl. 17-18

Astrid Myntekær, Insecare, Detail, 2021. Foto: David Stjernholm
Astrid Myntekær, Insecare, Detail, 2021. Foto: David Stjernholm

Den udstillingsaktuelle kunster Astrid Myntekær har inviteret entomolog Hans Henrik Bruun til at diskutere insekters særegne og fascinerende natur. Hans Henrik Bruun er lektor ved Biologisk Institut på Københavns Universitet og forsker i biologisk mangfoldighed og samspil mellem planter, svampe og dyr.

Kendetegnende for Astrid Myntekærs kunstneriske praksis er et fokus på skrøbelige og hjemløse liv og en foranderlighedens æstetik. Med sin udstilling sætter hun fokus på insekters både truende og truede status. Insekter er med deres omkring 5 mio. den største dyreart på planeten. I disse år oplever de imidlertid en accelererende tilbagegang – den såkaldte sjette masseuddøen. Udviklingen skyldes at insekternes habitater forsvinder – ikke mindst som en konsekvens af brug af pesticider i landbruget, men også som følge af udviklingen af mere ensartede landskaber og rydning af skovarealer for døde træer og miljøer, hvor insekter hører hjemme og trives.

Insekter har afgørende betydning for klodens økosystem. Truslen mod deres eksistens er derfor også en trussel mod livet, som vi kender det i dag. Hør Myntekær og Bruun tale om insekters særegne og geniale natur og diskutere, hvad vi skal gøre, for at undgå de dystre forudsigelser om, at insekter om 100 år er fuldstændigt udryddede fra planeten.

Arrangementet foregår på dansk.
Pris: 55 kr. (eksklusiv entré til udstillingerne) / medlemmer 25 kr.
Biletter kan købes her.

Kilde: Kunstforeningen GL STRAND

Gl. Strand 48
1202 København K
Kontakt

+45 3336 0260

Tir, ons, fre 11-18
Tor 11-20
Lør-søn 11-17

Entré til udstillinger
Under 16 år: Gratis entré

Art Talk: Samtale med Astrid Myntekær og Hans Henrik Bruun
30 sep 2021  kl. 17-18

Del

'Art Talk: Samtale med Astrid Myntekær og Hans Henrik Bruun'

Facebook