Art Talk: Naturen og Kunsten ved Birta Guðjónsdóttir
28 sep 2021  kl. 17-18

Foredragsholder, Birta Gudjonsdottir. Foto: Reykajvik Art Museum
Foredragsholder, Birta Gudjonsdottir. Foto: Reykajvik Art Museum

Titlen på Shoplifters udstilling Nervscape IX stammer delvis fra hendes betragtninger over vores neurologiske stier som et indre landskab, og over forbindelsen mellem vores indre kropslige landskab og de ydre omgivelser, som former os. Hendes stort skalerede, omfavnende installationer forvirrer vores fornemmelse af den menneskelige fysiske skala, de bliver ‘otherscapes’. Vi bliver påmindet om vores egne primale instinkter, bevægelser og ukendte lydbilleder under vores hud, den konstante dialog mellem krop og hjerne, det farvede mørke og vibrationerne inderst inde.

Foredraget kommer ind på, hvordan Shoplifters behårede installationer har et stærkt nærvær og beder om at blive berørt, som en spejling af vores konstante drift efter at vende tilbage til naturen. Gennem at skabe analoge virtuelle virkeligheder, en overdrevet hypernatur, fejrer hendes installationer også kunstens gennem alle tider besættelse efter at imitere naturen.

Guðjónsdóttir vil fokusere på den islandske natur og på landets kendte musikscene, som den reflekteres i Shoplifters kunst, og på hvordan både natur og musik har formet hendes kunstneriske vision og metode.

Birta Guðjónsdóttir, født 1977, er en islandsk kurator og kunstner. Hun var kurator på den islandske pavillon på Venedig biennalen i 2019, hvor Shoplifter viste udstillingen Chromo Sapiens. I 2020 var hun kunstnerisk leder af kunstfestivalen Art without Borders i Island.

Foredraget er på engelsk.
Pris: 60 kr. Biletter kan købes her eller via Biletto.

 

Kilde: Nordatlantens Brygge

Nordatlantens Brygge
Strandgade 91
1401 København K

Kontakt
+45 32833700

www.nordatlantens.dk
Man-fre 10-17
Lør-søn 12-17

Entré til udstillinger
Under 12 år: Gratis entré

Art Talk: Naturen og Kunsten ved Birta Guðjónsdóttir
28 sep 2021  kl. 17-18

Del

'Art Talk: Naturen og Kunsten ved Birta Guðjónsdóttir'

Facebook